SB-Finance voor elkaar

Akkoord bereikt: zzp’er moet zich verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid (bron: AD)

De sociale partners hebben een akkoord op hoofdlijnen bereikt over de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) voor zzp’ers. Het maandbedrag dat zelfstandigen kunnen krijgen, komt met een maximaal bedrag van € 1650 bruto per maand wel lager te liggen dan dat van werknemers in loondienst.

De hoogte van de premie hangt af van de wachttijd die je kiest en zal minimaal 6 maanden gaan worden en wordt daarnaast inkomensafhankelijk.

Zzp’ers kunnen straks kiezen of ze na een halfjaar, een jaar of na twee jaar in aanmerking komen voor de verzekering. Bij twee jaar zal de premie lager uitvallen.

Naar verwachting gaat de nieuwe verzekering rond 2024 in en wordt die door het UWV uitgevoerd. Alle zelfstandigen zijn tot aan de AOW-leeftijd verplicht verzekerd.

In ieder geval zal je minimaal een periode van een half jaar moeten overbruggen.

SB-Finance voor elkaar is voor nu en straks!!

SB- finance voor elkaar ” is een manier om voor elkaar te zorgen bij langdurige arbeidsongeschiktheid en een alternatief voor de dure AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) voor de ondernemer.

Door mee te doen met “SB-Finance voor elkaar” zal je verplichte premie beduidend lager uitvallen. Ook zal je tot 2024 niet in financiéle moelijkheden willen komen door ziekte.

En uiteraard wil je na 2024 niet inenen terugvallen naar € 1650 bruto maar gewoon het gewenste inkomen blijven houden.

Bij SB-finance voor elkaar betaal géén premie die je maandelijks kwijt bent maar zorg je als ondernemers voor elkaar in tijde van ziekte. Alleen dat al is een mooie gedachte!

Hoe werkt dit precies?

SB-Finance voor elkaar is een vorm van growdsurance voor alle ondernemers. Je betaald geen premie maar spaart een een vooraf afgesproken bedrag per maand. Spaargeld dat van jou blijft, en alleen bij arbeidsongeschiktheid van een mede ondernemer wordt een deel van jouw spaargeld ingezet. Hoe meer deelnemers er zijn hoe minder jij moet schenken. Je hoeft overigens nooit meer te schenken dan dat je maandelijks spaart.

Wie mag meedoen?

Iedere ondernemer die ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel kan meedoen. Het maakt niet uit of je vanuit een éénmanszaak, BV of VOF onderneemt, zolang je maar als ‘ondernemer’ wordt aangemerkt door de belastingdienst. Ook startende ondernemers en zwangere ondernemers zijn welkom.

Bij inschrijving moet je wel 100% arbeidsgeschikt zijn en jonger dan 62 jaar.