Hoe werkt dat? sparen?

Toelichting reservering:

Iedereen stort maandelijks 6% van het eigen gewenste inkomen bij arbeidsongeschiktheid op zijn eigen bank rekening. Dit zijn geen kosten, maar een overboeking van je ene naar je andere rekening.

Maximum spaarsaldo

Door maandelijks te sparen bouw je een buffer op. Zo bieden we zekerheid dat een ondernemer die ziek is altijd inkomen heeft. Ook als er in een periode meer dan 6% zieken zijn heb je een buffer om te verdelen. Wij  bewaken het saldo op jouw rekening. Als er op jouw rekening een bedrag staat gelijk aan 12 x jouw maandreservering, storten we het teveel maandelijks naar jouw privérekening terug.

De maandelijks reservering op eigen rekening naar je eigen gewenst inkomen:

  • € 108 bij een gewenst inkomen van € 1800
  • € 126 bij een gewenst inkomen van € 2100
  • € 144 bij een gewenst inkomen van € 2400
  • € 162 bij een gewenst inkomen van € 2700

Geen zieken?

Dat is super!!

Het geld wat niet wordt uitgekeerd blijft ook daadwerkelijk van jou.

AOV

Voor het risico dat je nog steeds niet kunt werken na twee jaar, kun je een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten.

Na 2024 zal dit zelfs verplicht zijn en door het UWV worden uitgvoerd!

Met een wachttijd van twee jaar sluit zo’n verzekering goed aan op de periode van schenkingen. Premies zijn met zo’n lange wachttijd doorgaans een stuk lager dan wanneer je je direct of na een maand laat uitbetalen. OOK straks de verplichte verzekering via het UWV die overigens sowieso een wachttijd heeft die je overbruggen moet.

Mocht je na 2024 besluiten om een wachtijd van 2 jaar te willen dan bestaat bij ons de mogelijkheid om een aanvulling te krijgen tot 100% van je afgesproken bedrag gedurende maximaal 24 maanden vanaf ziekte.

Wil je je premie laag houden bij de verplichte AOV kies dan gewoon voor een wachtiijd van 2 jaar